Adéla Heindorferová z Jizerské levandule
Jak ale v dnešní LOOPĚ uslyšíte, od prvotní šťastné náhody je už všechno v Levandulovně pečlivě promyšlené, tak aby byl celý podnik udržitelný – environmentálně i sociálně. Nepředstavujte si nějakou obrovskou farmu, nebýt jejích levandulově fialových vrat, tak Levandulovnu v Raspenavě snadno minete. O to víc potěší, že Adéla myslí na udržitelné obaly, biodiverzitu na svém pozemku i na sociální dopad svého podnikání. A tak jsem se za Adélou do Raspenavy vypravil, abych si s ní o její levandulové farmičce popovídal.
Projekt Jizerská levandule je podpořený z Evropského sociálního fondu – Operační program zaměstnanost.
LOOPA Vojty Kovala vzniká ve spolupráci s CIRA Advisory, poradenskou společností v oblasti cirkulární ekonomiky a udržitelnosti a za podpory Komerční banky.