Krystýna Mrkvičková z Kokozy, Lea Kubíčková z Provozně ekonomické fakulty a Stanislava Voběrková
Mendelova univerzita se zaměřila na to, jak moc obyvatelé vybraných brněnských sídlišť plýtvají potravinami. A my jsme si Kristýnou Mrkvičkovou z Kokozy zajeli popovídat s vedoucí tohoto projektu Leou Kubíčkovou z Provozně ekonomické fakulty a taky se Stanislavou Voběrkovou o jejich navazujícím projektu.
Co se v podcastu dozvíte:
1:48 Jaká je produkce gastroodpadu a jaké množství potravin se vyplýtvá?
5:42 Co je potravinový odpad a jak se měří?
10:23 Jaký vliv měla sezónnost a covid na množství potravinového odpadu?
16:03 Je možné ovlivnit spotřebitele v plýtvání?
19:37 Jak zefektivnit nakládání s gastroodpadem?
26:44 Potravinový odpad v gastroprovozech
28:59 Bioodpad na sídlištích
31:50 Jak gastroodpad zhygienizovat?
36:00 Závěrečné shrnutí
Podcast vznikl v rámci projektu O kompostu je slyšet, který byl spolufinancován Ministerstvem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.