15. 3. 2022

Sociální podnikání, které voní po mýdle

Markéta Vinkelhoferová, členka správní rady Tematické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA, spolu s Magdou Špeldovou z Mýdlárny Koukol, mi v tomto díle vysvětlí, na jakých principech fugnují sociální podniky, proč jsou udržitelné nejen právě na té sociální rovině, tedy díky zaměstnávání například znevýhodněných lidí.

Host Markéta Vinkelhoferová a Magda Špeldová

Sociální podnikání, které voní po mýdle

Markéta Vinkelhoferová z TESSEA a Magda Špeldová z Mýdlárny Koukol

Probereme i další dva pilíře – tedy udržitelnost ekonomickou a taky environmentální přesah sociálního podnikání. A předvedeme si to právě na příkladu Mýdlárny Koukol, která na loukách kolem Volfartic pěstuje bylinky, sklízí je s ohledem na co největší biodiverzitu a pak je zpracovává do voňavých mýdel.