Aktuality

Zajímají vás novinky ze světa udržitelnosti? Odebírejte newsletter Společně udržitelně a každé dva týdny dostanete čerstvé informace a inspirativní příběhy. Sledujte pravidelně zajímavosti z oblasti udržitelnosti, cirkulární ekonomiky, esg, energie, mobility, odpadů, vody, financí, dotací nebo uhlíkové stopy.

Aktuality

Studie Food-waste v ČR a ve světě: Češi se úspěšně učí zachraňovat jídlo, které by se jinak vyhodilo

Studie Food-waste v ČR a ve světě: Češi se úspěšně učí zachraňovat jídlo, které by se jinak vyhodilo

14. 6. 2024 Redakce
  • Odpady
  • Projekt

Plýtvání s potravinami je celosvětovým problémem, který v posledních letech nabírá enormních rozměrů. Každoročně se dle údajů Organizace pro výživu a zemědělství vyhodí jedna třetina vyprodukovaných potravin, která se 8 % podílí na produkci emisí CO2. Jen Evropané pak ročně vyhodí přes 153 milionů tun potravin v hodnotě přibližně 143 miliard. Každý Čech dle informací MŽP ročně vyhodí 91 kg potravin a za celou ČR jde o 1,9 milionu tun ročně.