![Studie Food-waste v ČR a ve světě: Češi se úspěšně učí zachraňovat jídlo, které by se jinak vyhodilo Studie Food-waste v ČR a ve světě: Češi se úspěšně učí zachraňovat jídlo, které by se jinak vyhodilo](https://www.spolecne-udrzitelne.cz/wp-content/uploads/2024/06/pexels-ella-olsson-572949-1640777-800x533.jpg)
Studie Food-waste v ČR a ve světě: Češi se úspěšně učí zachraňovat jídlo, které by se jinak vyhodilo
Plýtvání s potravinami je celosvětovým problémem, který v posledních letech nabírá enormních rozměrů. Každoročně se dle údajů Organizace pro výživu a zemědělství vyhodí jedna třetina vyprodukovaných potravin, která se 8 % podílí na produkci emisí CO2. Jen Evropané pak ročně vyhodí přes 153 milionů tun potravin v hodnotě přibližně 143 miliard. Každý Čech dle informací MŽP ročně vyhodí 91 kg potravin a za celou ČR jde o 1,9 milionu tun ročně.